COVID-19 пак настъпва в Китай, броят на заразените скочи рязко

COVID-19 пак настъпва в Китай, броят на заразените скочи рязко Ново рязко увеличение на новозаразените с COVID-19 бе регистрирано в Китай за последното денонощие, предадоха световните агенции.
Новите случаи на зараза са общо 5280, посочват Франс прес и ДПА, цитирани от БТА. В тази бройка се включват и хората със симптоми (3602) и тези, които са асимптоматични (1768), отбелязва Ройтерс.
От случаите със симптоми днес 3507 са предадени на местно ниво спрямо 1337 вчера, сочат данни на Националната комисия по здравеопазване.
Няма починали с коронавирус за денонощието.
Нови случай на зараза има в 20 региона на страната. Най-тежко засегната остава провинция Цзилин с 4067 новозаразени за денонощие. В Пекин и в Шънджън и Шанхай също се съобщава за нови случаи на зараза.
В локдаун са Шънджън и Чанчун в Цзилин. Заради локдауна производителят на коли Фолксваген временно преустанови работа в три свои завода в Чанчун, а доставчикът на Епъл - Фокскон, спря производството в завода си в Шънджън.
Китайският авиационен регулатор обяви днес, че отклонява 106 международни полета, планирани да кацнат в Шанхай. Полетите са отклонени до други градове в периода 21 март - 1 май заради влошената ситуация с Ковид-19 в мегаполиса, предаде Ройтерс.
15.03.2022, 11:11 часа
549 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha