Нови разкрития: Адвокат Босев влязъл в къщата си и не видял бомбата

Нови разкрития: Адвокат Босев влязъл в къщата си и не видял бомбата Изплуваха нови разкрития за атаката на известния адвокат Красимир Босев, предава NOVA. 
Припомняме, че покушението срещу него стана около 17 часа в сряда, в къщата му в монтанското село Войници. 

Взрив разтърси монтанско село, антитерористи разследват случая

Точно тогава адвокатът отишъл до имота си. Самоделното взривно устройство е било заложено пред вратата на вилата. При пристигането си Босев първоначално не забелязал взривното устройство. Влязъл в имота и минути след това видял бомбата. Веднага се обадил в полицията, разказват съседи.
„Тук има чешма. Всичко се е вдигнало нагоре. Някаква жичка е имало вързана тук“, разказва Филка Александрова, жител на село Войници.
„Дадени са му инструкции да се отдалечи и затова вероятно не е пострадал, след което оперативната група установява, че вече се е взривило това устройство или вече се е задействало. Но как точно с дистанционно ли - ще разберем от експертите. Ако е бил близо - вероятно е щял да пострада“, посочва прокурор Лили Илиева.
Взривната вълна чупи прозорците на къщата. От прокуратурата в Монтана съобщиха, че до момента няма заподозрян или задържан по случая.
 „Предстои назначаването на експертизи, за да установим точния размер на щетите, както и експертиза относно взривното устройство, което е най-важното. Работим и по авторството на деянието, но за момента нямаме насоки и не работим срещу конкретни лица, но уточняваме кой има мотив да извърши подобно деяние“, твърди прокурорът.  
„Тези хора са решили, че трябва по този начин да ме сплашат и да ме откажат да защитавам моите клиенти, но това няма да стане“, заяви адвокат Красимир Босев.
 
25.03.2022, 11:11 часа
3233 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha