Появи се черен пазар на лекарства в Русия

Появи се черен пазар на лекарства в Русия Руският здравен регулатор изрази загриженост относно препродажбата онлайн на фармацевтични лекарства. Някои от тях бяха разпродадени заради появилия се страх от недостиг и повишаване на цените заради западните санкции.
Въпреки че международните санкции не включват вносните лекарства, в медиите се появиха предупреждения, че руските фармацевтични компании могат да останат без необходимите суровини и компоненти.
В изявление от днес държавният здравен регулатор Росздравнадзор заяви, че "отбелязва случаи на лица, които активно препродават лекарства чрез социалните мрежи и пазари".
Той предупреди, че в такива случаи купувачът не може да бъде сигурен в качеството на закупения продукт, което може да доведе до "непредсказуеми трагични последици".
Миналата седмица Министерството на здравеопазването на Русия съобщи, че има недостиг на някои лекарства, като свърза това с паническото купуване и призова хората да се въздържат от закупуване на допълнителни количества.
Регулаторният орган не споменава за недостига и не дава подробности за мерките, които ще бъдат предприети за ограничаване на препродажбата на лекарства, която според него е "в нарушение на закона". 
30.03.2022, 14:59 часа
272 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha