Млади танцьори и спортисти се включиха във великденското почистване на Мездра /снимки/

Млади танцьори и спортисти се включиха във великденското почистване на Мездра /снимки/ Повече от 50 танцьори и спортисти, предимно в ученическа възраст, се включиха в традиционното великденско почистване на Мездра, организирано от Община Мездра. Екологичната инициатива е на младите хора, които в момента са в пролетна ваканция, като идеята е тя да се превърне в ежегодна. 
Под наставничеството на своите ръководители Мирослав Аспарухов, Владислав Петров, Жанета Маринова, Митко Ценов, Диан Попов и Владимир Найденов възпитаници на Ансамбъл „Мездра“ и на Средношколския танцов състав при Народно читалище „Просвета 1925“, на Tанцова формация ,,Keep It Real” от Сдружение „Новото поколение на талантите”, на двата лекоатлетически клуба - СК „Атлет“ и СКЛА „Митко Ценов Рънинг Тийм“, на Детско-юношеската школа на ОФК „Локомотив“ и на Хандбален клуб „Локомотив“ почистиха от всевъзможни боклуци зелените площи в различни части на града. 
Една група доброволци чистиха зелените площи в новата част на пешеходната алея по ул. „Александър Стамболийски“ и по ул. „Дунав“, друга - по ул. „Янко Сакъзов“ от Младежкия дом до поликлиниката и по ул. „Георги Кирков“ от Детска градина „Роза“ до ПГ „Алеко Константинов“, а трета и четвърта - по ул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Христо Ботев“ от „ВиК“-а до кръговото при Алеята на кестените. 
Със съдействието на Общинско предприятие „Чистота“ и на организацията за разделно събиране и оползотворяване на отпадъци „Екопак България“ събраните отпадъци бяха транспортирани. 
Великденското почистване на гр. Мездра ще продължи до 21 април. 
Община Мездра призовава гражданите да се включат в него, за направим нашия общ дом едно по-чисто, по-уютно и по-приветливо място за живеене!  
 
06.04.2022, 16:16 часа
550 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha