Търсят кой да ремонтира централен булевард в Монтана за 270 бона

Търсят кой да ремонтира централен булевард в Монтана за 270 бона Община Монтана събира оферти от фирми, които искат да ремонтират централен булевард в града, научи агенция BulNews. Прогнозната стойност за изпълнение на обществената поръчка е 270 000 лева. 
Предметът на процедурата е основен ремонт на бул. „Христо Ботев“ – от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Св. Климент Охридски“. 
„Основният проблем, който настоящият проект си поставя за цел да преодолее, е лошото състояние на пътната инфраструктура. Последното е видно от влошено състояние на зоните за движение по тротоарните алеи и амортизирана улична мрежа – наличие на пукнатини и дупки по настилките, разрушени бордюри, липса на тротоарна настилка“, пишат от общината.
Участъкът, предвиден за основен ремонт и рехабилитация на пътната и тротоарна настилки на булевард „Христо Ботев“, е с обща дължина от 600 метра и е с габарит на пътното платно от 2х7 м ширина, като са предвидени и зауствания по напречните улици по продължение на улицата. Рехабилитацията на пътната настилка, предвидена за ремонт на участъка от улицата, е около 9 000 кв.м. 
За изпълнението на всички строителни и ремонтни/монтажни работи следва да се използват качествени материали, отговарящи европейските стандарти за екологична чистота, хигиенни норми, електро-, пожаро- и техническа безопасност. Изпълнителят трябва да даде и поне 12 месеца гаранция за отстраняване на дефекти, появили се при експлоатация на обекта. 
Проектът трябва да е завършен в срок до 1 декември тази година, като времето започва да тече от датата на подписване на договора между възложителя и изпълнителя. Оферти се приемат до 12 април, уточняват от общината. 
 
08.04.2022, 08:40 часа
2352 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha