Ето задържаните за убийството на ексченгето Любомир, лъсна името на страховит кримигерой

Ето задържаните за убийството на ексченгето Любомир, лъсна името на страховит кримигерой Задържаните за убийството на бившия полицай Любомир Иванов - Кристиян Илиев и Борислав Грозев, са хора от обкръжението на силовия бос Красимир Каменов-Къро, пише TrafficNews.
Според източници на сайта, полицията издирва още двама от приближените на подземния бос, който от няколко месеца е обявен за национално издирване. 
Двамата, които полицията търси са с имена Боян и Филип и по данни на разследването също са замесени в покушението. 
Любомир Иванов беше разстрелян пред дома си в София на 25 март. Иванов е бивш шеф на "Криминална полиция" в едно от столичните районни управления. Напуска системата през 2014 г.
През 2018 г. Интерпол го издирва като участник в престъпна група за производство и продажба на нелегални цигари.
Физическият убиец на Любо Полицая е Кристиян Илиев, бивш борец без особени постижения в спорта, а негов помагач е Борислав Грозев. Двамата са с криминално проявени за хулиганство, наркотици и други престъпления, посочи главният секретар на МВР Петър Тодоров. 
Бившият шеф на „Криминална полиция” бе застрелян посред бял ден в двора на кооперация в квартал „Лозенец“, когато е отивал към паркинга. Според първоначалната информация мъжът е бил пресрещнат от велосипедист, който стреля срещу него, но пистолетът му засича. След това Иванов излиза от колата и напада похитителя си, който успява да го простреля в корема. Бори се за живота си, като в схватката дори успява да събуе обувките на екзекутора си.
Убиецът стреля още два пъти, но раните не са смъртоносни. Първият куршум обаче е попаднал в черния му дроб и се оказва смъртоносен. 
Все пак по време на схватката нападателят губи част от вещите си и по тях е открито ДНК, което после помага на разследващите да го идентифицират. Записи от охранителни камери пък показват пътя на убиеца и оттеглянето му. 
Според запознати Любо Полицая е бил близък до Къро, но едновременно с това поддържал контакти и с лица, с които подземният бос бил в открита война. Дали пряката причина за поръчката е предателство или финансови отношения, евентуално може да изясни разследването. 
Много вероятно е разплитането на това убийство да се окаже ключ и към други неразкрити престъпления. 
Очаква се по-късно днес на съвместен брифинг на Софийска градска прокуратура и Столична дирекция на вътрешните работи, да бъдат огласени повече подробности около арестите, които бяха извършени в сряда. 
14.04.2022, 15:26 часа
2035 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha