Абитуриентка от Бяла Слатина представи първата си книга /снимки/

Абитуриентка от Бяла Слатина представи първата си книга /снимки/ Абитуриентката Росица Петкова представи своята първа поетична книга, научи агенция BulNews.
В нея възпитаничката на ПАГ „Н.Й.Вапцаров“-Бяла Слатина е събрала 90 стиха,посветени на любовта и вълненията на младата жена. Код на събитието бе цветът на младостта- розовото, като се започне от оригиналните покани, дело на Паулина Цветкова, роклята на поетесата, самата книжка и книгоразделителите.
 „Познаваме Росица като активен участник в много училищни събития и лауреат на олимпиади. Но днес се сбъдва една нейна мечта. Книгата „Полет към себе си“  е своеобразен  албум на нейния живот, представя нейното съзряване, силата и слабостта на жената, страданието и еуфорията от любовта“, сподели нейната учителка и редактор Моника Пеева. Рецитал по стихове на Росица изнесоха нейни съученици. Хубави думи за таланта на Росица Петкова споделиха директорът на ПАГ- Бяла Слатина Лиляна Бенинска, класната й Галина Ангелова, главният библиотекар на белослатинското читалище Валентина Бобойчева, издателят на книгата Иво Йорданов.
„Много благодаря на моите учители и редактори Моника Пеева и Юлия Йотова за подкрепата. Започнах да пиша от три години и да превръщам негативните емоции в хубави стихове. Мисля, че открих своето призвание и благодаря на баба и мама за любовта към книгите и писането, без които нямаше да творя така свободно“, заяви младата поетеса.
Тя получи много цветя и дълго раздава автографи на приятели и почитатели в елегантното фоайе на STEM-центъра на училището, а за гостите имаше малък коктейл. На 12 май книгата на Росица Петкова ще бъде представена и в читалище „Развитие“ като част от майските празници, които минават под мотото „130 години читалище“, обеща неговият секретар Светлина Берова.
16.04.2022, 13:20 часа
1600 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha