Ден 52 от войната: Русия бомбардира Лвов, ракети удариха Киев и Харков

Ден 52 от войната: Русия бомбардира Лвов, ракети удариха Киев и Харков Русия предупреди за "непредвидими последствия", ако Съединените щати и техните съюзници продължат да снабдяват Украйна с оръжие. В 52-рия ден от войната, руски бойни самолети бомбардираха Лвов, руски ракети удариха Киев и Харков.
По обяд руската армия атакува центъра на Харков - вторият по големина град в Украйна. В поразения район има много жилищни и бизнес сгради. Съобщава се за един загинал и 18 ранени.
Губернаторът на Лвовска област съобщи за въздушни удари в района. Максим Козицки обяви, че руски самолет Су-35 е нанесъл ракетни удари по Лвов. Украинската система за противовъздушна отбрана е унищожила четири крилати ракети.
Най-малко двама души загинаха и петима са ранени след руска атака с гранатомети срещу жилищна сграда в Николаев.
В Чернигов още издирват охраната на стадиона на местния футболен отбор. Съоръжението е пострадало силно от руските удари, образувал се е 9-метров кратер. Местните власти казват, че в района няма военен обект, но руските сили са хвърлили бомби от 500 килограма до един тон. Много от къщите в съседно село са в руини.
По данни на ООН повече от пет милиона украинци са били принудени да напуснат домовете си заради войната в родината им.
17.04.2022, 09:21 часа
579 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha