БМЧК-Мездра взе участие в благотворителната кампания „Да помогнем на децата сираци“ /снимки/

БМЧК-Мездра взе участие в благотворителната кампания „Да помогнем на децата сираци“ /снимки/ Днес православните християни отбелязват Цветница. Денят, в който Спасителят е посрещнат в Йерусалим с маслинови клонки и цветя.
Мездренският храм „Св. Георги Победоносец“ събра десетки граждани, дошли да се помолят за здраве. Енорийският свещеник - протойерей Данаил Цинцарски, отслужи празнична Света литургия.
В деня на цветята и надеждата, червенокръстците от БМЧК - Мездра, взеха участие в благотворителна инициатива за „Цветница“, посветена на кампанията „Да помогнем на децата сираци“. Доброто дело бе с разрешението на Врачанската Света Митрополия.
В двора на храма в Мездра малките добротворци, заедно със своя ръководител Христина Иванова, посрещаха миряните с китка здравец с червен конец за здраве и благодарност, а всеки дарител получи и благодарствен стикер за това, че е допринесъл за щастието на абитуриентите сираци от общината.
Освен доброволците от двете основни училища при Клуб "Приятели и доброволци на БМЧК 2016г., град Мездра“, тази година се включиха и родители с пунктове в селата Старо село, Ребърково и Върбешница.
„Всичко се случва и със съдействието на Наталия Горанова - БЧК-Мездра. Днешните участници са герои, защото въпреки лошите метеорологични условия, бяха отговорни и радостни, че са посланици на хуманността и ще зарадват абитуриентите сираци“, заяви Христина Иванова.
В благотворителната акция се включи и Клубът на Българския младежки червен кръст (БМЧК) при Средно училище "Св. Климент Охридски” - Зверино с ръководител Петя Илиева. Доброволците бяха избрали четири точки, където бяха поставени кутии за събиране на дарения - пред православните храмове в Зверино, Игнатица и Оселна, както и в Черепишкия манастир "Успение Богородично".
За допълнително настроение и радост за всички миряни, дошли да се помолят в Божите домове, доброволците бяха подготвили китка здравец и пожелание за Цветница. Заедно с тях бяха и две великденски зайчета - Цветан и Цветина.
Събраните средства по време на акцията ще бъдат преброени след Великден.
17.04.2022, 16:54 часа
538 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha