Учители и ученици от Монтанско се класираха за национален етап в състезание "Млад фермер 2022" /снимки/

Учители и ученици от Монтанско се класираха за национален етап в състезание "Млад фермер 2022" /снимки/ Сред мнозинство от професионални гимназии по селско стопанство, сред 11 други отбора, отборът от учители и ученици на Професионална гимназия по транспорт "Вл. П. Минчев" от монтанското село Владимирово, се класира отново за национален етап в Ямбол.
Отборът, който се състои от Ива Василева от 12 клас и Августина Миленова и Бисер Славчов от 11 клас, завоюваха призови места във всички категории:
- Животновъдство /Хигиена на млекодобива/ - Ива Василева;
- Механизация /БДП/ - Бисер Славчов; 
- Растениевъдство /Присаждане на лоза и разпознаване на семена/ - Августина Миленова.
Изключителната подготовка на учениците даде резултати, които са ненадминати в региона и областта. Макар и сравнително нова специалност за ПГТ, "Механизация на селското стопанство" е една от търсените и желани за изучаване от учениците. Застъпено като дейност за занимания по интереси, Растениевъдството и Животновъдството, донесоха отново поводи за гордост на учители и ученици.
Талантливият и можещ отбор, с неизменната подкрепа на директора Цанка Карчева, ще посети още едно състезание преди националния етап в Ямбол.
"Поздравления за учителския екип, подготвил състезателите! В началото на месец май, нашите ученици ще бъдат част от състезателен мемориал "Млад фермер" в Луковит, където отново без съмнение им пожелаваме успех и имат нашата безапелационна подкрепа!", написаха от ръководството на школото.
19.04.2022, 09:49 часа
2171 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha