Социалният патронаж в Смоляновци ще обслужва повече хора /снимки/

Социалният патронаж в Смоляновци ще обслужва повече хора /снимки/ В кухнята на патронажа в село Смоляновци ще се приготвя вече храна за 150 души от девет села, заяви кметът на Монтана Златко Живков. Днес той представи резултатите от обновяването на материалната база, заедно с кмета на Смоляновци Пламен Лилчов и управителя на Социалния патронаж в Монтана Димитрина Колова.
По проект, финансиран съвместно от фонд „Социална закрила” и Община Монтана, е закупено оборудване и обзавеждане за патронажната кухня на стойност 35 000 лева. С нови печки, фурни, хладилници, фризери, маси, шкафове, съдове от инокс и на автоматични уреди за обработване на зеленчуци ще работят готвачът Павлина Димитрова и нейните 7 помощника. Досега те са приготвяли храна за 80 души на една печка. Започват работа в 4 часа сутринта, за да успеят.
„Ще бъде по-лесно и няма да закъснява обядът", казва Димитрова, която работи в кухнята от 33 години.
„Освен оборудването на помещенията е направен и ремонт, уточни кметът Живков. С него средствата за обновяването на кухнята ще стигнат до 55 хиляди лева.
Вече приключва и изпълнението на текущия ремонт на улици в Смоляновци. Асфалтирани са нарушени участъци на двете входа на селото. За това са отделени 40 хиляди лева от общинския бюджет.
19.04.2022, 16:09 часа
563 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha