Започна ремонтът на централния площад в Монтана

Започна ремонтът на централния площад в Монтана В Монтана стартира ремонтът на централния площад „Жеравица”.
"Последната реконструкция е от далечната 1983 г.", припомни кметът Златко Живков.
"Започва поетапната промяна на центъра на град Монтана. След близо 40 години, при един неизпълнен докрай проект през 1983 г., опитваме да подобрим, да променим и да изградим нещо, което да бъде много по-добро и по-хубаво за всички хора, които обичаме Монтана, както и за всички гости. Първият участък, който затваряме и който изолираме, такива ще има сигурно 7-8, на централния площад, на "килима", от двете страни на фонтаните, до театъра, покрай канала - озеленяване, осветление, водни площи нови, абсолютно всичко ново и променено. Стъпваме на един проект, който е направен преди 4 десетилетия и който вече не може да остане и да продължи по този начин, по който беше", каза градоначалникът.
В края на 2020 година държавата отпусна 5.3 милиона лева за ремонта на централния площад в Монтана, който се простира на площ от 17 декара. Реконструкцията ще се извърши на етапи.
"Първоначалната ни идея беше до Нова година. Може би все пак ще има нужда от доработка, така че да не става за сметка на качеството. Аз съм убеден, че Монтана ще има един подобаващ център", обясни кметът.
25.04.2022, 15:59 часа
1706 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha