Удар на ченгетата от Видин! Арестуваха 17 души при мащабна акция срещу незаконната сеч

Удар на ченгетата от Видин! Арестуваха 17 души при мащабна акция срещу незаконната сеч Ченгета са задържали 17 души за незаконна сеч във Видинско, съобщиха от областната дирекция на МВР. 
В акцията са участвали разследващи полицаи, служители на районното управление, областната дирекция, жандармерията и Изпълнителна агенция по горите.  Тя е извършена след продължителна, упорита оперативна работа по разкриване и документиране на престъпления, извършвани в горския фонд. 
Задържаните са 17 мъже на възраст от 18 до 60 години. С полицейска мярка за срок до 24 часа в ареста са приведени десет жители на село Арчар, четирима от Септемврийци, жител на монтанското село Доктор Йосифово, ломчанин и румънски гражданин.  
Полицейските действия били предприети на 28 април в землището на село Мали Дреновец. Там, на черен път криминалисти установили три товарни автомобила с дърва без документи, доказващи законния им произход. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието, по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.235, ал.1 от Наказателния кодекс. 
В условията на неотложност разследващите предприели претърсвания на частни адреси и автомобили, ползвани от лицата, за които са събрани данни за съпричастност към незаконна сеч. Иззети били превозни билети, документи, парични суми, мобилни телефони, принтери и други вещи и предмети, имащи отношение към разследването. 
Продължава работата по доказване и документиране на престъпната дейност на задържаните. 
 
29.04.2022, 11:04 часа
783 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha