Разузнаването на САЩ: Русия планира да анексира Донецк и Луганск с референдум

Разузнаването на САЩ: Русия планира да анексира Донецк и Луганск с референдум Русия планира скоро да „анексира“ двата източни региона на Украйна, засегнати от руската инвазия. След като не успя да свали правителството в Киев, Москва ще анексира ДНР и ЛНР, казва посланикът на САЩ в ОССЕ пред АФП.
Последните данни на разузнаването сочат, че Русия ще се опита да анексира Донецката народна република и Луганската народна република към Русия“, каза Майкъл Карпентър, посланик на САЩ в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. .
„В докладите се посочва, че Русия планира да организира референдуми в Донбас, а самото присъединяване да се случи към средата на май“, каза Карпентър пред репортери във Вашингтон.
Междувременно бе обявено, че Валери Герасимов, началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, е бил в Украйна през изминалата седмица. Това твърди CNN, позовавайки се на висш служител на Пентагона в САЩ.
„Със сигурност знаем, че Герасимов е бил в Донбас няколко дни от миналата седмица. Не знаем дали все още е там“, каза служителят. Служителят обаче отказва да съобщи откъде САЩ са толкова сигурни за местонахождението на руския генерал, или с какви разузнавателни данни разполага. По-рано бе съобщено, че Герасимов е ранен в Украйна. САЩ обаче нямат данни за това.
Разузнаването на Пентагона не е сигурно защо генералът е посетил фронтовата линия и дали това е знак за липсата на доверие на Кремъл в генерал Александър Дворников, който само преди седмици беше назначен за командир на всички руски операции в Украйна, твърди медията.
Според САЩ посещението на Герасимов показва, че той е искал директно да види операциите във войната на Русия.
03.05.2022, 11:07 часа
518 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha