Антимово е домакин на международен кулинарно-фолклорен фестивал „Гергьовден“

Антимово е домакин на международен кулинарно-фолклорен фестивал „Гергьовден“ Дванадесетото издание на традиционния международен кулинарно-фолклорен фестивал “Гергьовден“ ще се открие днес вечерта във видинското село Антимово, съобщиха организаторите от местното читалище „Развитие -1926 г“ и кметството.
В трите фестивални дни организаторите са предвидили на откритата сцена да се изявят самодейни състави от България, Сърбия и Румъния, а вечер ще свирят, пеят и танцуват за посетители и гости професионални певци, танцьори и музиканти.
Тази вечер първи на сцената ще излязат самодейци от читалищата в община Видин, ще се изявят и музикантите от духовия оркестър „ДАР МАР“ от сръбския град Княжевац и певицата Ана-Мария. 
Във втория фестивален ден паралелно с изявите на сцената, в рамките на международния фестивал, ще се проведе и кулинарен конкурс „Баш майстор на влашката кухня“, специално жури ще определи и най-добрите готвачи на местни гозби, уточняват организаторите. Майстори-готвачи ще въртят и чевермета по време на фестивала.
Във фестивалната програма ще участват и сурвакарска група при читалище „Иво Войвода 1928 г.“ - Перник под съпровода на Пещерските гайдари, Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав“, духовият оркестър „Дунавски ритми“. Самодейни танцови състави от България, Сърбия и Румъния ще се включат във фолклорно надиграване. 
За посетителите на фестивала ще пее и танцува ансамбъл „Българе“ и Албена Вескова, и Здравко Мандаджиев, допълват организаторите.
06.05.2022, 15:08 часа
478 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha