Търсят нов директор на Регионалния исторически музей във Видин

Търсят нов директор на Регионалния исторически музей във Видин Обявиха конкурс за директор на Регионалния исторически музей във Видин, научи агенция BulNews. Срокът на договора на избрания ръководител е 5 години.  
Кандидатите да оглавят институцията трябва да имат висше образование в степен „Магистър“ в професионално направление история и археология, социология, антропология или науки за културата. Изисква се и минимум 5 години опит. Мераклиите за поста трябва също така да притежават организационни умения, умения за работа в екип, адаптивност и комуникативност.
Като предимство се считат присъдени научни степени, опит в областта на музейното дело и опазването на културното наследство, както и участие в разработването и реализацията на програми и проекти. Чуждоезиковата подготовка и компютърната грамотност също носят бонус точки на кандидатите. 
Конкурсът ще се проведе на два етапа. Одобрените по документи ще защитят концепция за дейността и развитието на РИМ-Видин за период от 5 години. В нея трябва да бъдат направени анализ и оценка на състоянието на музея, да бъдат посочени основни проблеми, както и тенденции и възможности за развитие. С преминалите този етап ще бъде проведено събеседване.
Документи за участие в конкурса се подават в едномесечен срок в сградата на община Видин. 
 
09.05.2022, 15:18 часа
586 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha