ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца отбеляза патронния си празник /снимки/

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца отбеляза патронния си празник /снимки/ С богата програма врачанската профилирана природо-математическа гимназия отбеляза своята 51-ва годишнина. Началото бе поставено с поднасяне на цветя в знак на признателност пред паметната плоча на акад. Иван Ценов. Представители на Ученическия съвет към гимназията изразиха своята почит пред живота и делото на видния учен с едноминутно мълчание. 
Програмата продължи с тържествен концерт в спортната зала на училището. Официални гости на събитието бяха кметът на Община Враца Калин Каменов, Гергана Василева – началник отдел ОМДК в РУО – Враца, Адриана Цекова – председател на Обществения съвет и Вероника Бозова – председател на Училищното настоятелство. 
В своето приветствие директорът на гимназията г-жа Татяна Василева припомни, че „който не познава миналото си, не е подготвен да се справи с предизвикателството на настоящето и не гледа уверено в бъдещето“. Тя направи равносметка за предизвикателството, пред което са били изправени ученици, учители и родители през последните две години с обучението в електронна среда и с което с общи усилия са се справили отлично, за да бъде гимназията отново първа. В заключение г-жа Василева подчерта: „Днес е денят в който осъзнаваме повече от всеки друг ден на годината, че сме част от общност с традиции, част от образователна институция, част от едно голямо и сплотено семейство!“
В приветствието си към учениците на ППМГ, кметът на Община Враца Калин Каменов се обърна с думите:  „Варвяме във вас, защото знанията, които вашите учители ви дават са в основата на бъдещото развитие на нашия град. Затова бъдете здрави и продължавайте да мечтаете!“. 
Празникът продължи с музикална програма, подготвена от ученици на ППМГ „Акад. Иван Ценов“. Танцови композиции представиха мажоретен и танцов състав към училището. Със свои авторски вокални изпълнения се включиха Моника, Лилия и Никола, както и рокгрупата, нарекла себе си „Профирина ден, за един ден“. 
На 51-вата годишнина на гимназията, учениците затвориха и капсула на времето, която трябва да бъде отворена през 2072 година. В нея те поставиха специално обръщение към бъдещите поколения. 
 
12.05.2022, 09:18 часа
676 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha