С пожелания за успехи и попътен вятър ПГ „Д-р Иван Панов“ - Берковица изпрати випуск 2022

С пожелания за успехи и попътен вятър ПГ „Д-р Иван Панов“ - Берковица изпрати випуск 2022 "Никой няма да забрави деня, защото всеки има собствени спомени. Създайте ги, отгледайте ги, съхранете ги някъде дълбоко във Вас и никога не ги оставяйте, където и да отидете по света. Коренът Ви е тук, коренът Ви е измежду нас, трябва непременно да го съхраним. На добър час!"
С тези думи и с нескрито вълнение се обърна към зрелостниците Григор Григоров – Директор на ПГ „Д-р Иван Панов“ – Берковица.
Вчера с трогателно тържество гимназията изпрати абитуриентите от випуск 2022. Образователната институция вече 109 години е символ на традиция, която сбъдва мечтата на поколения ученици. Модел за развитие и съхранение на най-светлите символи – образование, духовност, интелект.
Успехи, сбъднати мечти и реализиране на всички начинания, енергия и ентусиазъм пожелаха на абитуриентите Спаска Георгиева - зам.- кмет на община Берковица, която поднесе поздравителен адрес от името на кмета на града Димитранка Каменова към учителите и учениците от учебното заведение. С думите "Не забравяйте своите учители и съученици и помнете, че тук е Вашият дом и, че Вашият роден град има нужда от младостта Ви, от енергията Ви и от знанията Ви", се обърна към учениците Деян Еленков - Председател на общинския съвет.
На тържеството присъстваха още секретарят на общината Биляна Стаменова и бившият директор на гимназията Румян Горков.
Чаровни и усмихнати, завладени от красиви мечти, младежите не скриха, че заедно с веселието, ще помнят и с носталгия деня на раздялата с учители и съученици. Десетки родители и учители не сдържаха сълзите си от радост, че изпращат своите деца по пътя на живота.
Абитуриентите се обърнаха с емоционални слова и към своите учители. Те не забравиха и Валентин Пешков - учителя, който ще остане завинаги в сърцата им и почетоха паметта му с едноминутно мълчание.
Грамоти бяха връчени на гимназистите, защитили достойно името на ПГ „Д-р Иван Панов“ на областно и национално ниво.
Празничната атмосфера беше допълнена от музикално танцови изпълнения и споделени мигове на радост. Поздрав за всички присъстващи бяха прекрасните изпълнения на танцьорите от Танцов състав „Малинарка“ с ръководител Димитринка Иванова и групата „Лачени обувки“ с ръководител Камен Пунчев.
12.05.2022, 15:23 часа
673 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha