Ученици от Монтанско спечелиха национална награда в състезание

Ученици от Монтанско спечелиха национална награда в състезание ПГТ ”Вл. П. Минчев” от монтанското село Владимирово спечели трето място в Национално състезание ”Млад фермер” Ямбол 2022, научи BulNews.
Най-големият земеделски форум на професионалното образование по земеделие, растениевъдство, животновъдство и механизация на селското стопанство, се проведе в Ямбол на 11 и 12 май. Най-изявените отбори от регионалните състезания се надпреварваха в модули Животновъдство, Растениевъдство и Механизация на селското стопанство.
След призовото място в регионалния кръг, отборът на ПГТ ”Вл. П. Минчев”-Владимирово отново е на челни позиции и в Националното състезание.
Учениците Ива Василева (участник Животновъдство), Августина Миленова (участник Растениевъдство) и Бисер Славчов (участник Механизация) се състезаваха срещу 13 други отбора, също завоювали челни позиции в своите региони. Именно поради причината, че състезателите са най-добрите на най-добрите млади фермери, дните бяха изключително оспорвани и комисиите бяха максимално затруднени в определянето на победителите. За ПГТ-Владимирово обаче има големи награди.
В челната тройка се класира гимназията в модул Растениевъдство, а Августина Миленова завоюва и лично трето място с изключителната си прецизност в задачата по разпознаването на семена.
Ива Василева, която е зрелостник и съвсем скоро предстои да продължи своят творчески и професионален път, бе поканена да стане част от академичната общност като студент на Аграрен университет-Пловдив заради изключителното и старание и любов към животните.
Зад целия успех на учениците от отбор Млад фермер на ПГТ ”Вл. П. Минчев” стоят техните ръководители, както и неизменната подкрепа на директора Цанка Карчева, която дава шанс отборът да продължи да се развива все по напред.
13.05.2022, 11:30 часа
575 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha