Стефан Красимиров: Премиерът Кирил Петков ще бъде патрон на националния поход „Козлодуй-Околчица“

Стефан Красимиров: Премиерът Кирил Петков ще бъде патрон на националния поход „Козлодуй-Околчица“ Министър-председателят Кирил Петков ще бъде патрон на националния поход „Козлодуй-Околчица“, стана ясно по време на брифинг в областната администрация във Враца. Той ще се включи в част от проявите, като към момента от кабинета не са потвърдили в кои събития ще вземе участие.
По-рано днес губернаторът Стефан Красимиров и зам.-областният управител Красимир Колев дадоха разяснения относно цялостната подготовка за най-патриотичната проява в страната.
Тази година ще се състои 74-то издание на Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица“, а общият брой на походниците надхвърля 1300 човека, като близо 1200 са от ученически групи от цялата страна. 
По регламент Областна администрация-Враца е организатор на похода. Тя осигурява всички дейности по провеждането му. Подсигурени са три хранения на ден – закуска, обяд и вечеря, на 38 ученически групи и ръководители от 15 области на страната, както и по литър и половина минерална вода за всеки човек на ден.
„Тази година областната администрация не допусна компромис по отношение на изискванията за качеството на храната. Тя отговаря на всички изисквания по задължителните нормативни документи за здравословно хранене на ученици“, категоричен е Стефан Красимиров.
Осигурени са мобилни тоалетни, мивки и бани, както и ел. захранване на местата за лагеруване. Подсигурен е автобусен транспорт от Враца до Козлодуй на 27 май и от Враца до връх Околчица и обратно на 2 юни. 
Проявата е обезпечена и със съответното медицинско обслужване, противопожарен автомобил и полицейска охрана, като в биваците няма да бъдат допускани външни лица. Осигурен е транспорт за личния багаж и бивачните съоръжения на участниците в похода.
Предвидена е културна програма с награди за участниците, както и спортно-развлекателни прояви. През целия път участниците в похода ще бъдат съпровождани от озвучаване.
В момента трасето, по което ще преминава „четата“ се почиства и обезпаразитява.
Около 200 000 лева са средствата, отделени за патриотичната проява тази година, като над 80 000 лв. са отделени за храна на участниците в похода.
26.05.2022, 12:05 часа
931 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha