ВиК-Враца: Дружеството няма общо с гръмналите тръби на „АресГаз“

ВиК-Враца: Дружеството няма общо с гръмналите тръби на „АресГаз“ „Водоснабдяване и канализация“ – Враца излезе със становище за случая с гръмналите тръби на „АресГаз“ вчера в града. От дружеството са категорични, че нямат нищо общо с аварията на газопровода. Те отричат версията, че тяхна фирма подизпълнител е засегнала магистрална тръба, което довело до взрива. Тази информация бе подадена до медиите вчера от екипите на пожарната, които се бориха със стихията. 
Ето и становището на „ВиК“-Враца:

Във връзка с публикувани материали в медийното пространство, касаещи засегнат газопровод на фирма „Аресгаз“, в следствие на което е избухнал пожар и са нанесени щети на пътната настилка и на близката светофарна уредба, следва да уточним следното.
Фирмата изпълнител на строителните дейности не е подизпълнител на ВиК Враца, а изпълнител на договор по Оперативна програма „Околна среда“, свързан с подмяна на водопроводната мрежа на територията на гр. Враца. 
Фирмата е работила съгласно одобрен проект, като същият е съгласуван с всички дружества притежаващи подземни комуникации, включително и с „Аресгаз“. Хоризонталния сондаж е изпълнен стриктно от строителната фирма, съгласно одобрения проект.
В рамките на днешния ден компроментираната асфалтова настилка ще бъде възстановена от фирмата изпълнител на строителните дейности.

 
27.05.2022, 11:50 часа
971 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha