Община Враца дава над 160 000 лева за пътни знаци и маркировка

Община Враца дава над 160 000 лева за пътни знаци и маркировка Отпускат над 160 000 лева за маркировка и пътни знаци по уличната мрежа на територията на община Враца, научи агенция BulNews. 
За дейностите вече има обявена обществена поръчка. Предвижда се да бъде положена хоризонтална маркировка за обозначаване на линии, стрелки, символи и надписи, нанесени върху пътното платно с маркировъчна боя. Тя трябва да бъде студен шприц пластик и/или акрилатна и да има коефициент на сцепление, близък този на пътната настилка.
Преди полагане на маркировката, пътното покритие трябва да се почиства от прах и други замърсявания, като мазни петна, прах, влага, вода и кал. Това трябва да става при температура на въздуха 10-30 градуса и влажност под 70%. Осите и отделните линии предварително се очертават чрез точкуване през 1-2 м., след което с помощта на специални машини се полага маркировката. 
В поръчката са предвидени и доставка и монтаж на пътни знаци с необходимите крепежни елементи и носещи стълбове, както и на тротоарни предпазни огради и пътни огледала. Основата на знаците трябва да има устойчивост от корозия, металните стълбове трябва да са горещо поцинковани. Скрепителните елементи и скобите трябва да са изработени от стомана. Материалите, използвани за изработване на пътните знаци и носещите стълбове да са придружени от сертификати за качество
Гаранционният срок, който трябва да даде избраната фирма за съораженията, зависи от интензивността на движението – от 6 до 24 месеца за маркировка и от 5 до 10 години за пътните знаци. 
Срокът за изпълнение на договора е 12 месеца и започва да тече от датата на подписването му или до изчерпване на финансовия ресурс, което обстоятелство настъпи първо. 
Фирмите, желаещи да участват в подбора на изпълнител, могат да подават документи до 4 юли.
17.06.2022, 08:20 часа
703 1
Коментари

gfre

17.06.2022, 09:54 часа
а в кв.Бистрец, какво ще маркирате, като няма път
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha