Край на мъките! Възстановиха водоподаването в село Замфирово

Край на мъките! Възстановиха водоподаването в село Замфирово Водоподаването в село Замфирово е възстановено, съобщиха от община Берковица. Водата тръгнала на 11.07.2022 г. към 20:00 ч., но предвид голямата водопреносна мрежа в селото над 9 -10 км., захранването му с вода е продължило над 8-10 часа.
Към обяд на 12.07.2022 г.,  водоподаването към домовете на жителите на Замфирово е напълно възстановено.
Причината за прекъснатото водоснабдяване е запушване в последния кран на водопроводната инсталация преди влизането на водата във водоема.
На 8 юли 2022 г., на сесията на ОбС - Берковица, кметът на Община Берковица Димитранка Каменова увери управителя на "ВиК- Берковица" Йордан Йорданов, че дружеството ще получи пълната й подкрепа за справяне с възникналия проблем, за отстраняването на който неминуемо е необходимо време, разбиране и търпение.
За недопускане на последващи аварии, ще бъде внесена докладна към Общински съвет – Берковица за осигуряване на възможности за финансиране изграждането на нова водопроводна мрежа в селото. 
Община Берковица, съвместно с помощта на служители на ЦОП - Берковица, оказаха подкрепа на живущите в Замфирово, като по време на създалата се ситуация бяха раздадени 12 палета минерална и изворна вода на жителите и възрастните хора в селото.
"Благодарим на всички, които проявиха разбиране и търпение и на онези, чиито лица останаха извън обсега на камерите, защото бяха ангажирани да помагат и да работят по отстраняване на проблема", написаха от общината.
13.07.2022, 09:37 часа
487 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha