Община Враца ремонтира селски пътища с близо четвърт милион лева

Община Враца ремонтира селски пътища с близо четвърт милион лева Община Враца обяви обществена поръчка за ремонт на пътища в селата от района, научи агенция BulNews. За целта е отделена сумата от близо четвърт милион лева. 
Ремонтиран ще бъде пътят между селата Баница и Борован, в района на село Оходен. Дължината на отсечката е малко над 3 километра. Другият участък, който ще бъде обновен, е в землището на село Згориград, при рудник „Плакалница“. Той е с дължина 1.100 км. 
Час общинската пътна мрежа на община Враца са със стари асфалтови настилки, по които се наблюдават множество деформации, пропадания, единични и мрежовидни пукнатини, дупки с различна големина и дълбочина. На места има извършени частични ремонтни работи и изкърпвания на пътните платна, но като цяло състоянието на тези участъци е лошо и се създава предпоставка за пътнотранспортни произшествия, пишат от общината. 
Целта на обществената поръчка е възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката на компрометираните участъци от пътя, с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и добро отводняване. Предвижда се полагане на нов износващ пласт на настилката, почистване и профилиране на отводнителни канавки, стабилизиране на банкети и укрепване на откоси. 
Отделената за ремонтите сума е 234 983,33 лева. Фирмите, желаещи да извършат дейностите, могат да подават своите оферти до 2 август. 
 
21.07.2022, 08:30 часа
1075 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha