Зрелище край Монтана: Пожарникари и полицаи показаха как гасят огън, вадят удавник и спасяват града от радиационна заплаха /снимки/

Зрелище край Монтана: Пожарникари и полицаи показаха как гасят огън, вадят удавник и спасяват града от радиационна заплаха /снимки/ Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Монтана проведе пожаро-тактическо учение в района на язовир „Огоста”. Пожарникарите и спасителите направиха тренировка в реална среда, като демонстрираха уменията си за действие при гасене на горски пожар, възникнал на южния склон на баира между Монтана и язовир „Огоста”.
Екипите разиграха действия при ПТП между товарен и лек автомобил с последващо химическо /и съмнение при радиоактивно/ замърсяване, както и издирване на удавник в язовир „Огоста”. В издирвателните дейности на терен и за наблюдение на оперативната обстановка бяха използвани дрон и безпилотен самолет с фиксирани крила.
Целите на тренировката са проверка на степента на подготовка и повишаване на готовността за реагиране на силите и средствата на РД „ПБЗН” – Монтана при пожари и повишаване на готовността и координацията на основните и съставните части на Единната спасителна система за реагиране при пожари и инциденти с опасни вещества.
В учението участваха над 70 души от основните и съставни части на Единната спасителна система - служители на РД „ПБЗН” – Монтана, полицай от РУ-Монтана към ОД МВР – Монтана, доброволци и представители на Областен съвет на Български червен кръст – Монтана, доброволци от доброволно формирование „Огоста 2013 г.” към община Монтана.
Учението е част от планираните за 2022 г. тренировки на огнеборците и спасителите.
01.08.2022, 16:01 часа
1875 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha