Видинска област обезлюдя! Слети и маломерни паралелки в единственото училище в община Ново село

Видинска област обезлюдя! Слети и маломерни паралелки в единственото училище в община Ново село В единственото в община Ново село, Видинска област, средно училище през новата учебна година учениците ще учат в маломерни и слети паралелки. Това бе утвърдено на заседание общинските съветници в дунавската община. 
В 150-годишното школо „Св. св. Кирил и Методий“ през учебната 2022/2023 г. слети ще са паралелките в началния курс – първи с трети клас и втори с четвърти клас. Слята е и първата паралелка в основния курс – пети и шести клас. Почти всички останали паралелки в средното училището са маломерни, уточняват от кметството. 
Продължава приемът в професионалната паралелка на осми клас в училището, в която ще се обучават специалисти – лозари и винари, които да могат да работят във възраждащото се лозарство и винопроизводство в Новоселска община. Освен със спецификата при отглеждането на лозята – засаждане, резитба и филизене, пръскане и прибиране на гроздето, учениците ще изучават и машините, които участват в целия процес.
Медиатори разговорят с деца и родители за попълване на паралелките. Провеждат лектории и дискусии през лятото, създават атмосфера на разбирателство и толерантност, която да задържи учениците в училище. 
02.08.2022, 15:58 часа
1271 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha