Внимавайте! Хакери атакуват имейлите на козлодуйчани

Внимавайте! Хакери атакуват имейлите на козлодуйчани Хора от Козлодуй пропищяха от поредната фишинг атака. Хакери атакуват електронните пощи с подвеждащи мейли, чиято крайна цел е проникване в компютъра, лаптопа или таблета ни и достъп до пароли и лични данни. Мейлите са с подател АBV – сайтът, в който всеки има лична електронна поща.
В полученото вече от няколко козлодуйчани писмо пише:
„Уважаеми клиенти, Вашият акаунт за поща в ABV е надхвърлил лимита си и трябва да бъде проверен и актуализиран, ако не бъде потвърден в рамките на 48 часа. Ще спрем профила Ви. Моля, кликнете върху връзката по-долу, за да потвърдите акаунта си“.
Под стряскащия текст има надпис „Потвърдете моя акаунт“, който по всичко си личи, че е крайната цел на хакерите. Щраквайки на него, жертвите вече са в капана. Биват изпратени на страница за въвеждане на лични данни, но дори и да не бъдат попълнени, хакерите вече имат достъп до съответното устройство и могат спокойно да ровят в него. Вероятно основната им цел са паролите за достъп до онлайн банкиране.
От платформата ABV предупреждават потребителите да не се подлъгват. Те не изпращат такива съобщения, а всеки дългогодишен ползвател знае, че няма кой да му вземе пощата. Единственото тя се „рестартира“, ако шест месеца не е имало посещение.
10.08.2022, 11:28 часа
1277 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha