Нагла схема! Застрахователният посредник „Авус България“ опита да измами пострадали в катастрофа роми от Врачанско

Нагла схема! Застрахователният посредник „Авус България“ опита да измами пострадали в катастрофа роми от Врачанско За нагла схема от представител у нас на множество застрахователни компании в чужбина сигнализираха опарени хора от Врачанско пред агенция Bulnews. Те се оплакаха, че са били измамени от посредника, който отказал да им изплати обезщетение след претърпяно ПТП. Потърпевшите, които са от ромски произход, обвиняват фирмата в дискриминация.
„Авус България“ е кореспондент на над 20 застрахователни компании в чужбина. Когато у нас стане катастрофа с кола, застрахована от представляваните от нея фирми, посредникът би трябвало да окаже съдействие за регулиране на причинените щети в полза на потърпевшите. На практика обаче не се получава така. 
През февруари трима души от област Враца претърпели катастрофа в община Червен бряг. Б.М.Ц. на 29 години, И.М.А. на 49 и 52-годишният В.И.Ю. са гастербайтери и работят в Австрия. Прибирайки се у нас, те катастрофирали с лекия си автомобил с австрийска регистрация.  При произшествието тримата мъже получили различни наранявания, за които имат извадени медицински свидетелства, подписани от съдебен лекар. 
С протоколите от полицията за ПТП-то, както и с всички останали необходими документи, мъжете подали иск за обезщетение за претърпени неимуществени вреди до фирмата, представляваща австрийската застрахователна компания у нас. Те обаче получили отказ от управителя на „Авус България“ Ч. Боюклиева.
Когато посредникът откаже да изпълни претенцията на потърпевш, следващата стъпка е дело срещу застрахователната компания. Този процес обаче е дългосрочен и скъп. В случая тримата пострадали са от ромски произход и нямат възможност да водят дело в чужбина. Те обвиняват застрахователния кореспондент в дискриминация, тъй като по думите им мотивите за отказаната претенция са на расова основа. 
Мъжете са категорични, че фирмата „Авус България“ извършва нагла схема, с която се възползва от положението, в което са изпаднали клиентите на представляваните от тях компании. Българският посредник няма грешен ход, тъй като след отказ не носи никакви последици, а негативите се обират от застрахователя. Потърпевшите искат да дадат гласност на случая, за да няма други опарени от нашенците и за да могат чуждестранните компании да видят какви схеми въртят техните представители у нас. 
 
17.08.2022, 08:50 часа
2082 1
Коментари

Hristov

17.08.2022, 12:11 часа
продължават да грабят от народа тези, ей... вечно у схемите. ПЛАЩАЙТЕ СИ БЕ!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha