Във Видин не се споразумяха за съставите на СИК

Във Видин не се споразумяха за съставите на СИК Представителите на парламентарно представените партии и коалиции не се споразумяха за ръководството на секционните избирателни комисии в община Видин. 
Консултациите за ръководните постове в секционните избирателни комисии се провалиха заради несъгласието на БСП с разпределението на председателите на комисиите.
"БСП има само 5 председатели. Кой го реши това и как го реши - аз не знам. Разлика от 10 човека с ДПС - те имат 11, "Демократична България" - 11, които са с много по-малко хора. Това е тенденция, която продължава за пореден път, което е изключително нетолерантно и неколегиално. Аз протокола няма да го подпиша", каза областният координатор на БСП Лъчезар Предоев. 
Общо 121 са секциите на територията на община Видин. 999 са членовете на комисиите, 363 са ръководните постове. Най-много - 104, са определени за "Продължаваме промяната", за ГЕРБ-СДС - 92-ма, ДПС - 53-ма. 
Районната избирателна комисия ще трябва да реши какъв ще е съставът на секционните комисии във Видин за вота на 2 октомври.
26.08.2022, 15:18 часа
507 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha