Заличиха кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС във Видин

Заличиха кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС във Видин Районната избирателна комисия във Видин заличи от листата с кандидати за депутати на ГЕРБ-СДС Ани Нораири Арутюнян, съобщиха от РИК.
Причината за това е, че при проверка е установено, че тя притежава и друго гражданство освен българско.
Съгласно чл. 244 ИК право да бъдат избирани за народни представители имат българските граждани, които отговарят на чл. 65, ал. 1 от Конституцията на Република България, а именно да нямат друго гражданство, да са навършили 21 години, да не са поставени под запрещение и да не изтърпяват наказание лишаване от свобода. В случая е било установено, че кандидатката не отговаря на условията по чл. 65, ал. 1 от Конституцията на Република България, Районната избирателна комисия заличава регистрацията.
По повод решението Ани Нораири Арутюнян написа пост във фейсбук:
"Израснала съм във Видин. Семейството ми се е преселило тук в далечната 1993 г., когато съм била на 2 годинки. Това е градът, където получих своето начално, основно и средно образование. Това е градът, в който моето семейство се установи и намери приятели и препитание, намери дом. Това е градът, който ме изгради като личност. Това е градът, в който се роди моят брат и където живеят моите близки.
За съжаление, ще бъда заличена, като кандидат за народен представител в 5-ти МИР - Видин. Това е решение на ЦИК и аз го уважавам. Като български гражданин съм убедена, че Конституцията и законите на Република България трябва да се спазват безусловно.
Аз съм и оставам част от Отбора на Видин! За мен това е преди всичко кауза. Ще подкрепям своите колеги и заставам твърдо зад идеята да се сложи ред в хаоса. Вярвам, че човек трябва да посреща и преодолява препятствията и трудностите с високо вдигната глава и достойнство. Оставам вярна на своите принципи и ценности. Убедена съм, че дефицита на отговорност в политиката се решава с активно гражданско общество и ясна позиция, а това е задача на всеки млад индивид".

Решението може да се обжалва в 3-дневен срок, който започна да тече от вчера.
05.09.2022, 09:15 часа
4193 2
Коментари

Баце Хари

05.09.2022, 10:14 часа
Ани, знаеш говорили сме си. Ще те набутаме после някъде на работа споко. Слагаме ред в хаоса, който ние започнахме преди 12 години!

с

05.09.2022, 09:29 часа
Куцо и сакато тръгнало дупетат да става
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha