Премахват индивидуалните кофи за боклук във Враца, всички ще изхвърляме отпадъците си в общи контейнери

Премахват индивидуалните кофи за боклук във Враца, всички ще изхвърляме отпадъците си в общи контейнери Община Враца ще закупи нови контейнери за битови отпадъци, научи агенция BulNews. За целта от бюджета на местната хазна са отделени близо 80 000 лева. 
Причината за инвестицията е започната промяна в начина на сметосъбиране. Районите с индивидуални съдове за битови отпадъци ще преминават постепенно на контейнери с общо ползване, съобщават от местната управа.  
В обявената обществена поръчка е заложено закупуването на няколко различни вида контейнери – малки, тип „кука“, с обем 0.11 куб.м., по-големи – от 1.1 и 4 кубика, както и такива за строителни отпадъци от 7 куб.м. Всички нови съдове трябва да отговарят на определени изисквания – да са нови, заварени от вътрешната страна, за да не се пропускат течности и миризми и за по-лесно почистване, да притежават сертификати и да имат поне 5 години гаранция. 
Фирмите, желаещи да доставят съдовете за битови отпадъци за нуждите на община Враца, могат да подават офертите си до 3 октомври. 
 
16.09.2022, 08:40 часа
2700 4
Коментари

malii

16.09.2022, 18:54 часа
ей, не напълниха тия гуши! Ще правим евтино сметосъбиране за да се запази лапаницата ...че иначе не остава. Вижте как е по света. Вижте как е в Германия. Всяко домакинство има по 5 кофи за разделно събиране и график, коя кофа кога да изкара пред дома

a?

16.09.2022, 18:45 часа
Трябва всеки да има право на избор, но не е редно някой общински умник, който мисли само за "нашето добро" да решава. Кмета да си сложи един "бобър" пред вратата и всички да си хвърлят там помиите и да му тропат денонощно и тогава да решава за нас.

16.09.2022, 18:41 часа
Защо никой не се допитва до гражданите? В районите с къщи големите контейнери предизвикват конфликти. Кой ще приеме пред неговата къща да се постави "сметището" на цялата улица, а и не само на улицата, тъй като всички желаещи хвърлят всичко там?

V

16.09.2022, 10:59 часа
Забележка: Прави се актуализация на системата за сметосъбиране. Цялостно премахване на индивидуалните кофи е практически невъзможно! Защо ли в обществената поръчка не се посочват количества по видове, след като същите са посочени в ПС за 2022 год.??
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha