Ударна спецакция за търговия с гласове в Монтанско, има задържан

Ударна спецакция за търговия с гласове в Монтанско, има задържан Полицията в Лом задържа мъж за участие в търговия с гласове, научи агенция BulNews.
Домът на 56-годишният Сеферин Йорданов и неговият син - 30-годишният Георги Георгиев, в село Якимово е бил проверен по време на специализирана полицейска операция за противодействие на купуването на гласове във връзка с предстоящия парламентарен вот, проведена във вторник.  
При тараша са били намерени и иззети 2 бележника с изписани в тях лични данни на лица от района, информация за различни парични суми и имена на политически партии.  
Георги Георгиев е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По време на проверката баща му - Сеферин Йорданов, не е бил на адреса. Установено е, че има регистрирано напускане на страната през ГКПП “Връшка чука”, на 14.09.22г.
Също вчера след получени сигнали, че двама жители на Берковица и Мездрея предлагат имотни облаги с цел да склонят граждани да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия на предстоящите парламентарни избори. Служители на районното управление в града под Ком извършили претърсвания в жилищна постройка и хранителен магазин в берковския кв. „Раковица“ и в къща в село Мездрея. При процесуално-следствените действия не са открити веществени доказателства. 
По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 167, ал. 2 от НК, под наблюдението на Районна прокуратура – Монтана. 


*Снимката е илюстративна 
21.09.2022, 10:06 часа
1786 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha