Хванати в издънка! „Кауфланд“ за пореден път измами врачанските си клиенти /доказателство/

Хванати в издънка! „Кауфланд“ за пореден път измами врачанските си клиенти /доказателство/ В поредна измама бе спипан хипермаркет „Кауфланд“ във Враца, научи агенция BulNews.
Вчера врачанин публикува доказателства за наглата схема в една от най-големите врачански групи. На снимките се вижда, че известната верига предлага на промоция течност за чистачки. Новата цена била по-висока, отколкото редовната. Зимна течност 1 литър с нормална цена от 2.39 лева била предлагана на промоция от 4.99 на 2.49 лева.
В коментарите под публикацията други опарени врачани също споделят разочарованието си от немската верига. Жена се оплаква, че преди няколко месеца попаднала на такъв „промоционален“ хляб. Тя прилага снимки с дати, на които ясно вижда, че на 28 юни той бил на цена 2.35 лева, а около две седмици по-късно на същия хляб бил сложен оранжев етикет, показващ новата промоционална цена - отново 2.35 лева.
„О, да това е типично, от години, за тази верига! Обидно е да лъжеш така народа“, "Вдигат се цените с 80%, после се намаляват с 50. И народеца като види цветен етикет и юруш на "промоцията", "В Кауфланд това е масова практика. Най-големите измамници относно промоции! Хората се лъжат и товарят количките яко", пишат врачани под поста. Други пък съветват автора да подаде сигнал до КЗК и КЗП.
Това не е единичен случай. Припомняме, че преди дни Комисията за защита на конкуренцията наложи солена глоба от над половин милион лева заради друга лъжлива промоция с олио, когато цената действително била намалена, но нямало налични количества. 
04.10.2022, 12:08 часа
14101 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha