Рокада в Окръжния съд във Враца! Смениха двама зам.-председатели

Рокада в Окръжния съд във Враца! Смениха двама зам.-председатели Двама заместник-председатели на Окръжния съд във Враца са освободени от длъжност и заменени с нови, научи агенция BulNews. 
Това става факт с решение на съдийската колегия на Висшия съдебен от днес. 
„На основание чл. 160, във връзка с чл. 175, ал. 8, изречение първо от ЗСВ, колегията освободи Евгения Симеонова и Веселка Иванова от заеманите длъжности „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Враца“, се казва в решението на ВСС.
На основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 и чл. 169, ал. 2 от ЗСВ, като заместник-председатели са назначени Росица Маркова и Петя Вълчева-Чукачева, които са съдии в Окръжен съд – Враца.
Съдия Симеонова и съдия Иванова са преназначени на освободените длъжности „съдия“ в храма на Темида, считано от датата на встъпване на Росица Маркова и Петя Вълчева-Чукачева в длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на съда. 
Предложението за рокадата е направено от административния ръководител на Окръжен съд – Враца, посочват от ВСС. От правораздавателната институция съобщиха, че съдия Петя Вълчева има над 25 години юридически стаж, като в Окръжен съд – Враца е от 2012 г. до момента. Съдия Росица Маркова е с над 38 години юридически стаж, като в Окръжен съд – Враца е работила в периода 1994 – 1996 г. и от 2006 г. до момента. 

 
04.10.2022, 15:02 часа
3214 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha