АПИ иска да затвори Е-79 между Мездра и Ботевград от 1 ноември до 15 декември, превозвачите са против

АПИ иска да затвори Е-79 между Мездра и Ботевград от 1 ноември до 15 декември, превозвачите са против Обсъжданото затваряне на международния път Е-79 между Мездра и Ботевград от 1 ноември до 15 декември за тежкотоварни камиони накара превозвачите да настояват ремонтът да се отложи за пролетта, тъй като част от алтернативните маршрути през зимата може да се окажат неизползваеми.
На ден по главния път край Мездра минават 2000 тежкотоварни камиона.
Взривни дейности срещу ВЕЦ "Калето и около "Турския завой" при Ребърково налагат временно прекрояване на пътната карта. От АПИ предлагат варианти за камионите през населени места, включително и през "Петрохан".
Един от алтернативните маршрути е през селата Паволче и Челопек, но оттук тежкотоварни камиони не могат да преминават. Пътят прави връзка с този през Искърското дефиле за София и с третокласния към Ботевград, който обаче още не е довършен, на места няма асфалт, мостовете не са обезопасени с парапети, има и стърчащи шахти.
От Съюза на международните превозвачи призовават Е-79 да се затвори през пролетта.
В пътната агенция все още обмислят сроковете. Междувременно в община Мездра превръщат дори черни пътища в основни, за да не останат откъснати от света.
30.10.2022, 13:27 часа
8277 2
Коментари

Не , Алонсо !

30.10.2022, 18:10 часа
Освен за многото пари , т.е. превозвачите , за теб и мен мислят само данъчните и гробищарите . Иначе чудно красива "магистрала " ще се заформи и тук . Извор на още безкрайни ремонти и т.н.

Алонсо

30.10.2022, 15:30 часа
Освен за превозвачите някой мисли ли за транспортния терор който търпят работещите в Ботевград, удълженото пътуване съсипва всички, а фирмите блаженно игнорират факта.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha