Депутатите избраха шефовете на парламентарните комисии

Депутатите избраха шефовете на парламентарните комисии

Депутатите гласуваха да променят дневния си ред. Като точка едно те гласуваха председател на комисията по спорта, председател комисията по земеделието, храните и горите и председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите, а като следваща точка ще остане обсъждането на Проекта на решение за укрепване на отбранителните способности на България и оказване на военна подкрепа на Украйна.
Единствено от партия ДПС предложиха свой кандидат за председател на комисията по спорт - Халил Летифов. След гласуване той беше избран с подкрепата на 123 гласа.
Кандидатът на Продължаваме промяната Росен Костурков успешно беше избран за председател на Kомисията по земеделието, храните и горите.
С 99 гласа "за", 84 "против" и 14 "въздържали се" кандидатурата на Костурков бе приета след няколко опита и след две проверки на кворума. 
Изборът за председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите мина в зала със 100 гласа "за'. Председател на комисията стана Васил Стефанов от ПП. Интересното обаче беше, че това се случи след проверка на кворума, в която ГЕРБ и Възраждане не се регистрираха.

03.11.2022, 10:49 часа
593 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha