Ченгета ударно тарашиха за незаконни дърва в Монтанско, иззеха над 10 кубика и написаха 5 акта

Ченгета ударно тарашиха за незаконни дърва в Монтанско, иззеха над 10 кубика и написаха 5 акта Голямо количество незаконни дърва са иззети от полицията в Монтанско след серия проверки вчера, съобщават от МВР. 
От два адреса в берковския квартал „Раковица“ са иззети общо 2 куб.м. дървесина. 1 кубик прясно отсечени дърва от вида бял бор са открити в дома на 52-годишна жена. Те били без поставена горска марка, а стопанката на имота не представила документи, удостоверяващи произхода им. Съставен ѝ е акт по Закона за горите.
Още 1 кубик дърва от вида габър били иззети от ченгетата от двора на 33-годишен мъж. Той също не могъл да докаже пред органите на реда, че дървесината е придобита законно и се сдобил с акт.
Същия ден ченгетата посетили и адрес в село Якимово. В дома на 50-годишен местен жител са намерени 4 куб.м. дърва акация, без контролна горска марка и документ за произход. 
Проверени са и два адреса в село Долно Церовене. В домовете на двама 22 и 31-годишни мъже са открити съответно 1.5 и 3 кубика незаконни дърва от видовете ясен и акация. 
По случаите са образувани пет преписки. 
 
30.11.2022, 13:14 часа
1166 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha