Ремонтират път в Монтанско с над 9 млн. лв.

Ремонтират път в Монтанско с над 9 млн. лв. Община Монтана обяви обществена поръчка за ремонт на междуселски път, научи агенция BulNews. Ще бъде обновен близо 9-километров участък между Клисурица и Славотин, като за целта са отделени 9 112 762.36 лева. 
Основният проблем, който община Монтана се стреми да преодолее, е лошото състояние на пътната инфраструктура. Целта на обществената поръчка е възложителят да избере изпълнител, притежаващ професионална квалификация и практически опит в областта на изграждането, реконструкцията, основен и текущ ремонт на пътища, включващи рехабилитация на пътни настилки, организация и безопасност на движението чрез изпълнение на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, подобряване на отводняването, на когото да бъдат възложени строително-ремонтните работи.
Съществуващият път е в лошо състояние: с намален напречен габарит; конструкция на пътната настилка, неотговаряща на действащите норми за носимоспособност и увеличената интензивност на движение. Банкетите липсват или са компрометирани. Има мостови съоръжения - водостоци, на които не са извършвани ремонти и/или реконструкции от построяването им досега.
С основният ремонт на пътя се цели, чрез възстановяване и замяна на конструктивни и геометрични елементи и съоръжения и изпълнението на нови такива, да се подобрят транспортно-експлоатационните качества и се осигурят по-добри условия за удобен, безопасен и икономичен транспорт на пътници и товари.
Обхватът на строително-ремонтните работи, предмет на възлагане в настоящата поръчка включва основен ремонт и рехабилитация път MON1152 "ІІІ-112 - Славотин - Клисурица - І-1", от км 0+000 до км 8+700 с обща дължина от 8 700 м и е с габарит на пътното платно от 7 м ширина.
Влаганите при изпълнение на строителството материали следва да отговарят на българските и европейските стандарти за качество, екологична чистота, хигиенни норми, електро-, пожаро- и техническа безопасност.
Срокът за изпълнение на поръчката е до 12 месеца от датата на подписване на договора.
02.12.2022, 16:49 часа
1431 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha