При мащабна спецакция: Задържаха 12 дилъри на дрога във Врачанско /снимки/

При мащабна спецакция: Задържаха 12 дилъри на дрога във Врачанско /снимки/ От полицията и прокуратурата във Враца излязоха с подробности за провелата се през последните 2 дни акция, разпоредена от главния прокурор на България Иван Гешев.
„По време на мащабната операция за разпространение на наркотици, на територията на областта са задържани 12 лица, а 13 са образуваните досъдебни производства“, съобщиха окръжният прокурор Владимир Сираков и старши комисар Цветко Нинов на брифинг по-рано днес.
След извършена проверка и последвало претърсване вчера в къща и прилежащи постройки в село Соколаре са били намерени и иззети около 3.220 килограма суха листна маса, около 12 грама бяло кристално вещество, 1 грам бяло прахообразно вещество и нерегистриран газов пистолет. При направени полеви наркотестове откритите вещества са реагирали на канабис, метамфетамин и кокаин.
През изминалия ден, в частен дом в криводолското село Главаци, са намерени и иззети 60 стръка растения от рода на конопа и около 2 килограма суха листна маса – съцветия, реагирала на канабис при извършен полеви наркотест. Общото количество на откритата и иззета суха листна маса е около 12 килограма.
По време на операцията в Бяла Слатина униформени са задържали младеж с наркотици, който се навъртал край гимназията в града.
Според полицията наркотрафикът не е организиран. Наркоразпространителите се движат на малки групи, мигрирайки от една в друга.
По време на акцията са разкрити и други престъпления. Те са свързани с незаконния добив на дърва, държането на незаконни оръжия и боеприпаси, както и културно-исторически ценности.
Работата по случаите продължава в сътрудничеството с органите на областната дирекция на МВР-Враца, като предстои да бъде извършен анализ на доказателствата с оглед установяване на съпричастните лица и привличането им към наказателна отговорност.
09.12.2022, 11:40 часа
6985 1
Коментари

Kiro

10.08.2023, 13:14 часа
Двама милиционери на снимката.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha