Кандидатката за шеф на МВР Благородна Макева е била началник на Етичната комисия по време на протестите от 2020 г.

Кандидатката за шеф на МВР Благородна Макева е била началник на Етичната комисия по време на протестите от 2020 г. Кандидатката за МВР шеф от проектокабинета на проф. Николай Габровски - Благородна Макева, се оказа деен участник от другата страна на барикадите при протестите през лятото на 2020 г. Тя е шеф на Етичната комисия в МВР по времето на Христо Терзийски, докато той бе вътрешен министър, а студенти и протестиращи бяха бити под колоните на Министерския съвет, разкриха от гражданското сдружение БОЕЦ на Георги Георгиев. 
Ежегодно тази комисия предлага План за своята дейност, като за 2020г. под т. 3 в него е заложено :
„Извършване на проверки по сигнали за полицейско насилие“, което отвежда кандидатката за наследник на Иван Демерджиев към директно обвинение, че е била запозната със съдържанието на записите и от охранителните камери при метежа, и на частните лица, снимали тогава побоя. И въпреки това Комисията, оглавявана от нея по това време, е издала становище, че насилие не е било упражнено. 
Доскоро Макева е била зам.-шеф на ГД "Национална полиция", а в момента по информация на БОЕЦ е командирована за три месеца на равностойна длъжност в друга структура на МВР. От сдружението настояват за незабавното й оттегляне от проектокабинета. 
12.12.2022, 15:19 часа
896 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha