Отпускат допълнителна енергийна помощ за социално слаби в Австрия

Отпускат допълнителна енергийна помощ за социално слаби в Австрия

Австрийското правителство реши да отпусне 500 милиона евро като добавки за социално слаби за отопление и жилищни разходи. Тази допълнителна социална мярка беше оповестена на пресконференция след заседанието на министерския съвет днес..
50 млн. от сумата ще се използват за предотвратяване на принудителното изваждане от жилищата за неплатени наеми и сметки. "По този начин ще дадем сигурност на хората, че ще е  възможно да продължат да плащат разходите си за живот", заяви министърът на финансите Магнус Брунер.
Останалата сума от 450 милиона евро е определена за добавки за отопление за социално слабите граждани. Сумите ще бъдат  разпределени между провинциите в зависимост от числеността на населението и местните власти ще определят критериите, по които ще бъдат определяни нуждаещите се. За да получат добавките, хората с ниски доходи трябва да подадат молба и да приложат документ за доходите си. Допълнителните помощи ще варират между 200 и 400 евро. 
Новата мярка се финансира от средствата, получени от допълнителното облагане с данък на свръхпечалбите на енергийните концерни.

14.12.2022, 16:12 часа
305 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha