Обновената зала на читалището в Монтана посрещна талантите на ОШИ „Добри Христов“ /снимка/

Обновената зала на читалището в Монтана посрещна талантите на ОШИ „Добри Христов“ /снимка/ Възпитаници от Обединената школа по изкуствата към НЧ „Разум 1883“ в Монтана представиха традиционния си коледен концерт. Той се състоя в изцяло обновения салон на читалището и бе посветен на патронния празник на ОШИ „Добри Христов“.
Прекрасните певци и инструменталисти с гордост представиха наученото при любимите си преподаватели. В концертната програма намериха място великолепни произведения за пиано, ксилофон и китара. От шедьоври на Бах, Шопен и Пиацола до виртуозно изпълнени рок инструментали завладяха новата бляскава сцена на НЧ „Разум 1883“. Малките певци от школата също допринесоха за празничното настроение с мелодични коледни песни, както и с обичани хитове от българската поп музика. Наред с индивидуалните изпълнители, публиката аплодира и новосформираните ни дуетни състави и квартет. Водеща на събитието бе Катерина Домби, която учи пиано в школата към читалището и също се включи със свое изпълнение в програмата.
В края на концерта талантливите ученици и техните всеотдайни преподаватели получиха цветя от името на кмета на Община Монтана Златко Живков, както и от Настоятелството при читалище „Разум 1883“.
22.12.2022, 11:07 часа
517 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha