Почина журналистът Ясен Бориславов

Почина журналистът Ясен Бориславов На 58 години внезапно ни напусна журналистът Ясен Бориславов.
Той бе колумнист на "Сега" и сътрудничеше и на публицистичния сайт "Редута", основан от д-р Тони Филипов.
Ясен Бориславов имаше талантливо публицистично перо и остави запомнящи се статии по обществено-политически проблеми. Ясен притежаваше фино чувство за хумор и точен усет за думите, с които осмиваше мутрите, глупавите политици, лошия вкус, споделят негови колеги от в. "Сега".
Преди 8 години Ясен бе сполетян от тежко и нелечимо заболяване, което го изправи и пред неизброимите проблеми на българското здравеопазване и идиотските бюрократични спънки на ТЕЛК. Прие го хладнокръвно и дори със самоирония. През лятото на 2021 г. успя да се пребори болните в неговото състояние да не се явяват непрекъснато пред безбройните комисии на медицинската експертиза. Ясен беше и талантлив преподавател по история на българската журналистика във Факултета по журналистика и масови комуникации, чийто възпитаник бе и той.
Автор е на книгите „Боб и метафизика. Кулинарно-исторически етюди“, „Виното. Българска енциклопедия“, „Българската журналистика между двете световни войни (1919-1939)“, „Естествена история на българския смях“, „Българският хумористично-сатиричен периодичен печат между двете световни войни“.
"Неговите текстове покоряват с огромна ерудиция, остро перо, изящен хумор и ясна гражданска позиция. С кончината на Ясен Бориславов губим един обичан преподавател, проникновен изследовател на историята на българската журналистика и прекрасен човек", написаха от ФЖМК.
28.12.2022, 12:31 часа
1019 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha