Деца от Монтана дариха наградата си от конкурс за коледна украса на „Българската Коледа“

Деца от Монтана дариха наградата си от конкурс за коледна украса на „Българската Коледа“ Децата от Обединен детски комплекс „Ние Врабчетата“ в Монтана дариха своята награда от 600 лева за най-красива коледна украса на инициативата „Българската Коледа“, съобщи директорът на комплекса Миглена Георгиева.
Наградата е получена от община Монтана, която обяви конкурс за най-красива коледна украса с награди 1000 лева за първо място, 600 - за второ и 300 - за трето. Детският комплекс беше класиран на второ място в раздела „Обществена сграда“.
Дарената награда е част от инициативата на ОДК „Ние Врабчетата“ „Деца помагат на деца“, по която всяка година талантливите деца от Монтана изработват коледна украса, сувенири и лакомства, които продават на благотворителни базари и даряват парите на нуждаещи се деца.
Преди два дни децата от вокално студио „Детски смях“ към ОДК „Ние Врабчетата“ заедно с певицата Нели Рангелова участваха в концерта на инициативата „Българската Коледа“ в Народния театър в София и представиха новата песен „Коледа“, написана специално за тях. Песента носи послания за мир, доброта, надежда, изпълнена е с мечти за един по-добър свят. „Вярваме, че с нея коледният дух ще влезе във всеки дом“, заяви Миглена Георгиева и уточни, че проектът е финансиран от община Монтана.
28.12.2022, 14:54 часа
1300 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha