Все още изясняват самоличността на втория труп в Пирин, вероятно е на македонец

Все още изясняват самоличността на втория труп в Пирин, вероятно е на македонец Вторият мъж, чието тяло бе намерено днес в Пирин, вероятно е македонски гражданин. В него са намерени македонски денари. Полицията проверява хотелите в района на Банско и Сандански, скоро се очаква да бъде идентифициран и по снимката му. В полицията не е заявено изчезване на мъж от околностите, съобщават медии от Северна Македония.
Планинските спасители откриха два трупа в Пирин. Еднa от жертвите е 69-годишният турист Пламен Христов, който изчезна на Коледа в Пирин, а другият - неизвестен към момента човек с видими травми по гръдния кош.
''Двата трупа, които бяха открити тази сутрин под връх Вихрен, вероятно ще бъдат свалени на ръце'', съобщиха от ПСС - Банско.
"Рискуваме живота на колегите, заради липсата на спасителен хеликоптер. Ще се наложи да се свалят телата на ръце, което ще отнеме поне 15 часа", казаха планински спасители.
Засега не може да се използва хеликоптер за изваждането на двете тела, защото има опасност от летене в този район. В момента 20 планински спасители се готвят да проведат акция по изваждането на телата, която ще отнеме поне 15 часа.
Информационната агенция МИА от РСМ се свърза с македонското Външно министерство, но от там ни съобщиха, че засега нямат информация за починал македонски гражданин в България.
03.01.2023, 10:22 часа
368 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha