Браво на ченгетата! Разкриха ало измамника, взел над 11 бона от две жени в Ломско

Браво на ченгетата! Разкриха ало измамника, взел над 11 бона от две жени в Ломско Полицаи разкриха извършителя на ало измамите в Ломско, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана. 
Първият случай е от 16 декември. Около 17.15 часа в районното управление в Лом бил получен сигнал от 81-годишна жителка на село Замфир, която заявила, че същия ден между 14 и 17.15 часа станала жертва на измама. Жената била въведена в заблуждение, че оказва съдействие на полицията за залавяне на измамници и оставила 2 600 лв. в плик в района на МБАЛ Лом. 

Баба от Лом даде 2 600 лева на ало измамници

Следващият удар на ало измамника е бил на 21 декември. Около 09.30 часа в районното управление в  Лом постъпил още един сигнал от възрастна жителка на село Комощица, заблудена по същата измамна схема и предала 8 500 лв. на непознат, дошъл пред врата на дома ѝ. 

Нов удар на ало-мафията! Баба от Ломско даде 8 500 лв. да лови престъпници

По случаите са били снети обяснения от пострадалите и са били образувани досъдебни производства по чл. 209, ал. 1 от НК. 
В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на районното управление в Лом, както и Участъците в Брусарци и Якимово установили като съпричастен към извършените измами 29-годишен жител на село Дондуково. 
По случаите са били проведени множество процесуално-следствени действия - разпознавания по реда на наказателно-процесуален кодекс, претърсвания и изземвания на обитаваните от мъжа адреси в с. Дондуково, общ. Брусарци, и на територията на Видин. 
29-годишният е направил пълни самопризнания и е бил задържан в ареста в Лом с полицейска мярка за 24 часа. От дома му са били иззети веществени доказателства.
По искане на Районна прокуратура в Монтана му е взета постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". 
Работа по случая и документирането на престъпната дейност на извършителя продължава РУ Лом. 

*Снимката е илюстративна
04.01.2023, 10:38 часа
1774 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha