Читалищата и болницата в община Берковица няма да плащат такса смет

Читалищата и болницата в община Берковица няма да плащат такса смет Читалищата, болницата и медицинският център в община Берковица няма да плащат такса смет за 2023 г. Решението за това е взето на последното за изтеклата година заседание на местния общински съвет, като е променена Наредбата за местните данъци и такси.
Все още не е ясно от каква сума ще се лиши общината, която по закон отговаря за поддържането на чистотата в населените места и общинския център.
В 5 от общо 19-те села, които влизат в състава на общината, има действащи читалища. Особено място в културния живот в района заема най-голямото читалище „Иван Вазов”, чиято масивна сграда се намира в идеалния център на Берковица. Читалищни сгради се  поддържат и в по-големите села – Бързия, Боровци, Замфирово, Гаганица и Слатина.
В селата Цветкова бара, Рашовица, Черешовица, Песочница, Лесковец, Костенци, Комарево постоянно живеят по-малко от 50 души. Боровци има 600 жители, Замфирово и Бързия по над 1 000, а останалите села от 60 до малко над 200 човека население.
04.01.2023, 16:53 часа
821 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha