Внимание, родители! Педиатрията във Враца е пълна, пренасочват пациентите към Мездра, Бяла Слатина и Козлодуй

Внимание, родители! Педиатрията във Враца е пълна, пренасочват пациентите към Мездра, Бяла Слатина и Козлодуй Всички легла в отделението по педиатрия във врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ са запълнени, съобщиха от ръководството на здравното заведение. По тази причина се налага децата, които имат нужда от хоспитализация, да бъдат пренасочвани към болници в други населени места. 
Педиатрията във Враца е с капацитет 20 места. По спешност обаче били разкрити още 4 легла за малки пациенти, които трябвало да бъдат приети за лечение. С това обаче капацитетът на отделението е запълнен още на 8 януари. 
Към днешна дата няма промяна в ситуацията – всички 24 легла са заети. Няма и пациенти за изписване, казаха от ръководството на болницата. 
По тази причина те изпратили до Здравната каса, Регионалната здравна инспекция и директорът на Центъра за спешна медицинска помощ уведомителни писма за ситуацията. 
„С оглед липсата на обявени епидемична или предепидемична обстановка по отношение на грип и ОРЗ, възможността за приемане на деца, нуждаещи се от болнично лечение, е изчерпана в МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца. Моля да се има предвид и да се уведоми здравната мрежа“, пише директорът Кети Ценова. 
От РЗИ-Враца обявиха, че малките пациенти трябва да бъдат насочвани към болниците в Бяла Слатина, Мездра и Козлодуй.  
 
10.01.2023, 14:35 часа
6540 2
Коментари

бай урунгел

10.01.2023, 16:26 часа
на 20-30 хиледен град 25 легла за деца в болницата... добре ли а? тия хора в другите градове по колко легла ще имат щом за Враца има 25?

Георги Гено Лекар ха ха ха

10.01.2023, 14:42 часа
Хайде, Генов силвъра се прави на доктор.Иска болници да упрявлява.Срам ей,срам е това.Мездраааа,спите ли.Там си е подал документите за сърдечната болница.Кардиолог е станал ха ха хаааа
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha