Министър Зарков обяви конкурс за нотариуси в Северозапада

Министър Зарков обяви конкурс за нотариуси в Северозапада Министърът на правосъдието Крум Зарков насрочи конкурс за нотариуси. Сред вакантните позиции има и в Северозападна България, научи агенция BulNews.
Общият брой на свободните позиции за апетитната длъжност у нас са 52. От тях 42 са вакантни, а 10 са новооткрити. Министърът мотивира откриването на допълнителните места „с  оглед гарантиране на равен достъп на гражданите до нотариални услуги и обезпечаване предоставянето на нотариални услуги на територията на съответния съдебен район“. Останалите позиции пък са останали незаети след последния конкурс за нотариуси през 2018 г. Налице са и вакантни места поради преместване на нотариуси или загубване на правоспособност.
Свободни позиции за нотариус има към съдилищата в Берковица, Бяла Слатина, Видин, Кула и Монтана. 
Писменият изпит за конкурса ще се проведе на 9 юли 2023 г., а до устния ще бъдат допуснати кандидатите, получили оценка не по-малко от добър (4).
Министерството на правосъдието е изпратило писма до ВКС, Нотариалната камара и СУ „Св. Климент Охридски“ за определяне на членове в състава на конкурсната комисия.
12.01.2023, 08:37 часа
2121 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha