Ремонтират покрива на закрития плувен басейн във Враца

Ремонтират покрива на закрития плувен басейн във Враца Община Враца има средства за ремонт на покрива на покрития плувен басейн в града, каза кметът Калин Каменов. По думите му, това ще е текущ ремонт и няма да отнеме много време, а целта е подобряване на условията за тренировки и състезания. Кметът се надява ремонтът на спортното съоръжение да започне скоро.
Наскоро част от тавана – мазилка и две платна, паднаха по време на зонално състезание по водна топка за юноши до 13 години. Състезанието тогава бе прекратено с решение на делегата на Федерацията по водна топка, а на мястото на инцидента пристигна и кметът Калин Каменов.
„Факт е, че сградата е на повече от 50 години. Има нужда от цялостен ремонт за който ще се кандидатства по проект. Необходимата сума ще е 2 млн. лв.“, коментира още Калин Каменов. По думите му дали басейнът ще може да приема състезания и тренировки на този етап ще зависи от строителя.
В момента със средства от бюджета се извършва и пълно обновяване на детския плувен басейн, който не функционира повече от две десетилетия./БТА
25.01.2023, 12:55 часа
634 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha